Stadswandelingen

Historische rondleiding in Goes
Goes is de enige plaats met stadsrechten op Zuid Beveland. Het is in de 10e eeuw ontstaan aan de oever van een kreek, de Korte Gors. Hieraan dankt de stad haar naam. Stadsrechten verwierf Goes in 1417.
De boeiende geschiedenis van Goes is nog af te lezen aan de vele monumenten die de stad telt.
Onze stadsgidsen nemen u mee langs alle bezienswaardigheden van historisch Goes. Op verzoek is het dikwijls mogelijk om een bezoek te brengen aan het oude Stadhuis op de Grote Markt. In het voormalig klooster van de Zwarte Zusters is een interessant streekmuseum.
Een bezoek aan Goes kunt u afsluiten met een drankje in een van de vele cafés aan de Grote Markt of met een uurtje gezellig winkelen. Alle winkels liggen op loopafstand.

Historische rondleiding in Tholen Vernieuwd!
Het stadje Tholen op het eiland Tholen heeft een rijke historie. Van die veelbewogen geschiedenis is in het straatbeeld nog veel terug te vinden. Enkele van de mooie oude bouwwerken waar u met de gids langs wandelt, het Stadhuis de Grote kerk en de Gasthuiskapel, worden indien mogelijk ook van binnen bekeken. Een bezoek aan Tholen stad kan heel mooi gecombineerd worden met een rondrit over het eiland. In de zomer bloeien er de prachtige bloemzaadvelden. Onze enthousiaste gids bezorgt u er een onvergetelijke dag.